مهرداد فرهادیان، مدیر بخش تحقیق و توسعه (R&D) شرکت کاشفان نیلفام در گفتوگو با خبرنگار سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: این اختراع توسط یک گروه پنج نفری در
شرکت کاشفان نیلفام طراحی و ساخته شده است.
وی با بیان اینکه این طرح برای تصویه فاضلابهای صنایع آبکاری و شیمیایی کوچک و بزرگ استفاده میشود، افزود: این فاضلابها حاوی فلزات سنگینی همچون کروم، نیکل، مس و جیوه است که برای سلامتی انسان خطرناک میباشد.
فرهادیان بیان کرد: این دستگاه، فاضلابها را به گونهای تصفیه میکند تا به استانداردهایی برسد که بتوان آن را در محیط زیست تخلیه کرد.
وی در پاسخ به سؤوالی مبنی بر اینکه آیا میتوان فاضلابها را به گونهای تصفیه کرد که برای شرب مناسب باشد، گفت: این کار به وسیله تکنولوژی غشایی انجام میگیرد که در کشور ما کمتر به آن توجه میشود.
مدیر بخش تحقیق و توسعه (R&D) شرکت کاشفان نیلفام ادامه داد: با وجود مشکل کم آبی که به خصوص در استان اصفهان با آن روبهرو هستیم میتوانیم به وسیله اعمال این تکنولوژی در این تصفیه گر و به درخواست مشتری فاضلابها را به آب شرب تبدیل کنیم.
فرهادیان با بیان اینکه استقبال شرکتها از این پکیج خوب بوده است، تصریح کرد: اما متاسفانه صنعت نسبت به محیط زیست رویکرد مناسبی ندارد و این مسئله جزو اولویتها محسوب نمیشود.
وی عنوان کرد: این پکیج تصفیه به شماره 67208 در دفتر ثبت اختراع و مالکیت فکری به ثبت رسیده است.